top of page

Outdoor & actie

Maison & Chalet Marie zijn de ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie met vrienden, familie, collega's,...

Zin in een tochtje met de E-bike of een begeleide wandeling te paard? Wij regelen dit graag voor u.

Bezoekt u liever de frontstreek met een ervaren gids? Ook dat is mogelijk.

 

Begeleide paardenwandelingen

 

Kies voor een begeleide paardenwandeling tijdens uw verblijf in Maison Marie.

De begeleidende expert neemt u een volledige dag mee op tocht door het wonder mooie Heuvelland. Neem gerust een kijkje op de website.

 
 
 
E-bikes

 

E-bikes zijn tegenwoordig helemaal hip en zijn niet meer uitsluitend voor senoiren. Als u een uitgebreide tocht wil maken, een pittig heuveltje wilt beklimmen of als het allemaal een beetje sneller mag dan is de E-bike helemaal iets voor u.

Bij ons kunt u een E-bike huren voor een halve of een volledige dag.

Er is keuze uit een ruim assortiment E-stadsfietsen, E-mountainbikes en zelfs E-bakfietsen.

Battlefield tours

 

De gepassioneerde, ervaren gidsen van Battlefield tours nemen je mee langs de frontstreek. Ze vertellen je alles over de Eerste Wereldoorlog en de invloed die het had op de streek. Tussen de verschillende bezienswaardigheden bieden ze comfortabel vervoer aan in hun privébusjes. Voor meer informatie en reservatie van een gidsbeurt kunt u terecht op hun website.

 

Ponyritjes voor kids

 

Bij Equisense for kids kan u terecht voor ponyritjes in de vrije natuur voor kids. Dit is de ideale manier om uw kinderen te laten kennismaken met deze aangename viervoeters. Kinderen en hun ouders kunnen op pad met of zonder begeleiding van een gids. Ook voor de rest van het gezin organiseert Equisense avontuurlijke activiteiten met paarden. Voor meer informatie vindt u terug op de website of neem contact op met Marianne.

Maison Marie is gelegen tussen het Poperingse hoppeland en het prachtige Heuvelland. Op een boogscheut van Ieper zijn nog vele sporen van de Eerste Wereldoorlog te ontdekken. Ook de kust is vlakbij. 

Als u wilt genieten van rust en natuur bent u bij hier aan het juiste adres. Maison & Chalet Marie liggen te midden van uitgestrekte weilanden.

Omgeving ontdekken

Heuvelland

 

Het idyllische Heuvelland is ideaal voor natuurliefhebbers. Het landschap zal ook de wandelaars en wielerliefhebbers onder u zeker kunnen bekoren. Hier vindt u de vlaamse heuvels waaronder de Kemmelberg, de Rodeberg en de Catsberg. Wie het allemaal eens vanuit een andere hoek wil bekijken kan gebruik maken van de kabelbaan die de toppen van de Rode- en de Zwarteberg met elkaar verbindt. Ook kunt u ondermeer de commandobunker in Kemmel gaan bezichtigen.

Poperings Hoppeland

 

Maison & Chalet Marie zijn gelegen te Reningelst, een deelgemeente van hoppestad Poperinge. Hop is een bestanddeel van bier. In Poperinge vindt u nog 158 ha hop. In de Poperingse etablissementen kunt u terecht voor een groot assortiment aan streekbieren. Ook de culinaire hopscheuten staan hier centraal.

 

Beide vakantiehuisjes zijn gelegen op fietsafstand van Lyssenthoek militaire begraafplaats uit WWI. Zeker een bezoekje waard!

Kust

 

Maison Marie bevindt zich op een boogscheut van de Belgische kust. Koksijde-bad kan u bereiken in 40 minuten, Nieuwpoort is bereikbaar binnen de 45 minuten. U kunt er genieten van zee, strand en de uitgebreide shoppingmogelijkheden.

Ieper & frontstreek

 

WO I heeft heel wat sporen nagelaten in de Westhoek. Om de slachtoffers te eren wordt nog elke avond om 20 u. de Last Post geblazen onder de Menenpoort. Het In Flanders Fields museum is zeker een bezoekje waard. Kiest u toch voor iets actiever dan kunt u zich uitleven in pretpark Bellewaerde.

Filmpje toerisme in de Westhoek.

bottom of page