Omgeving ontdekken

Maison Marie is gelegen tussen het Poperingse hoppeland en het prachtige Heuvelland. Op een boogscheut van Ieper zijn nog vele sporen van de Eerste Wereldoorlog te ontdekken. Ook de kust is vlakbij.
Poperings Hoppeland

 

Maison Marie is gelegen te Reningelst, een deelgemeente van hoppestad Poperinge. Hop is een bestanddeel van bier. In Poperinge vindt u nog 158 ha hop. In de poperingse etablissementen kunt terecht voor een groot assortiment aan streekbieren. Ook de culinaire hopscheuten staan hier centraal.

 

Maison Marie is gelegen op fietsafstand van Lyssenthoek militaire begraafplaats uit WWI. Zeker een bezoekje waard!

Omgeving

 

Als u wilt genieten van rust en natuur bent u bij Maison Marie aan het juiste adres. Maison Marie ligt te midden van uitgestrekte weilanden.

Heuvelland

 

Het idyllische Heuvelland is ideaal voor natuurliefhebbers. Het landschap zal ook de wandelaars en wielerliefhebbers onder u zeker kunnen bekoren. Hier vindt u de vlaamse heuvels waaronder de Kemmelberg, de Rodeberg en de Catsberg. Wie het allemaal eens vanuit een andere hoek wil bekijken kan gebruik maken van de kabelbaan die de toppen van de Rode- en de Zwarteberg met elkaar verbindt. Ook kunt u ondermeer de commandobunker in Kemmel gaan bezichtigen.

1/4
Kust

 

Maison Marie bevindt zich op een boogscheut van de Belgische kust. Koksijde-bad kan u bereiken in 40 minuten, Nieuwpoort is bereikbaar binnen de 45 minuten. U kunt er genieten van zee, strand en de uitgebreide shoppingmogelijkheden.

Ieper & frontstreek

 

WO I heeft heel wat sporen nagelaten in de Westhoek. Om de slachtoffers te eren wordt nog elke avond om 20 u. de Last Post geblazen onder de Menenpoort. Het In Flanders Fields museum is zeker een bezoekje waard. Kiest u toch voor iets actiever dan kunt u zich uitleven in pretpark Bellewaerde.

Filmpje toerisme in de Westhoek.